Hiba
  • A sablon ehhez a megjelenítőhöz nem érhető el. Kérjük, forduljon webhelyünk adminisztrátorához.

Zöld Zóna

Akció a még tisztább városért

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Magyarország szerte minden tavasszal önkéntesek ezreit mozgatja meg a közterületekre és a természetbe elszórt szemetet szedő összeurópai akció.

 A régióban összegyűjtött hulladék elszállítását végző Zala-Depo információi szerint Észak-Zalában az idei TeSzedd! keretében 26 regisztrált helyszínen folyt e munka.

Landorhegy lakóinak köszönhetően kifejezetten ápolt, ugyanakkor van néhány kritikus pont ahol visszatérő probléma a szemetelés, ilyen például a Lidl áruház és a ruhagyár mögötti füves terület, illetve néhány iskola környéke. Ide mozgósította tagjait április utolsó napján Landorhegy Településrészi Önkormányzata és a Zalaegerszegi Városi Közbiztonsági Polgárőr Egyesület.

A két szervezet összesen 22 fővel képviseltette magát, és járta be a ruhagyári futballpályától a Csertán Sándor utcáig húzódó városrészt, és bár az ottani parkos területek alapvetően tisztának mondhatóak, így is több zsáknyi szemetet gyűjtöttek össze.

Egy nappal korábban a Szociális- és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége is részt vett a TeSzedd! akcióban, a landorhegyi gyermekotthon lakói házuk táján, valamint a közeli parkban és játszótéren szedték a szemetet.