Vízszigetelés a fürdőszobában

Vízszigetelés

Igen népszerűek az épített zuhanykabinok. Nem is csoda, mivel tényleg esztétikus egy zuhanykabin, hogy nem egy áruházi fehér kabin kerül a fürdőbe, hanem a burkolat anyagából készül el egyedi méretre.

Fontos viszont tudni, hogy nagy odafigyelés, és megfelelő technológiai ismeret szükséges egy jó épített zuhanykabin elkészítéséhez.

Az első dolog, a megfelelő átgondolt tervezés. Ne legyen szűkös a kabin, de ne is legyen feleslegesen hatalmas. Gondoljunk arra is, hogy legyenek pakolóhelyek, polcok, ahova a tusfürdőt, szappant, sampont lerakhatjuk.

Ha kész a terv, akkor pedig már csak egy jó kivitelező szükséges hozzá. Beszéljük át vele előre, hogy mit szeretnénk, és azt Ő hogyan tudná megvalósítani. Egy épített zuhanykabin esetén elengedhetetlen a vízszigetelés, ami még a csempe alá kerül. Ezek kenhető anyagok, amelyek megszilárdulás után tökéletesen szigetelik a vizet, és lehet rájuk burkolatot ragasztani. Így a csempére fröccsenő víz a fugákon keresztül később nem tud beszivárogni a falba, így ezzel sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat.

Megosztás